Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бразилия победи Парагвай с 4:1 на Копа Америка

Спорт

Бразилия победи Парагвай с 4:1 на Копа Америка

Бразилия победи Парагвай с 4:1 на Копа Америка - Tribune.bg

След нулевото равенство с аутсайдера в групата Коста Рика, Бразилия зарадва феновете си с разгромна победа 4:1 над Парагвай. Така Селесао вече има 4 точки на Копа Америка и на 99,9 процента се класира за четвъртфиналите. Пр победа в последния мач в групата над Колумбия, бразилците ще завършат на първо място.

Два гола за победата над Парагвай вкара Винисиус (35,45+5), а по веднъж се разписаха Савио (43) и Лукас Пакета (65-дузпа). Точен за парагвайците беше Омар Алдерете (48). 

Двубоят започна с натиск на бразилците, които създадоха няколко опасни положения в началото на мача. След половин час игра Адриан Кубас докосна топката с ръка в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Лукас Пакета, обаче пропусна.

Пет минути след това Бразилия поведе. След многоходова атака Пакета намери Винисиус в наказателното поле и нападателят с прецизен удар вкара за 1:0. В 43-ата минута вратарят на Парагвай отрази удар на Родриго. Топката обаче се озова в Савио, а той не сбърка за 2:0. Голът беше прегледан от ВАР за потенциална засада, но такава нямаше. 

В петата минута на добавеното време на първата част Омар Алдерете допусна груба грешка в отбрана, което позволи на Винисиус да вкара втория си гол за 3:0. 

Парагвай опита да се върне в мача веднаа след почивката. След изпълнение на корнер топката стигна до Алдерете, а той със силен удар я прати във вратата на Бразилия. 

В 64-ата минута "селесао" получи нова дузпа, като този път Матиас Виясанти игра с ръка. Пакета отново застана зад топката и този път не сбърка за крайното 4:1. 

В другия мач в групата Колумбия победи Коста Рика с 3:0 и има пълен актив от 6 точки. Бразилия заема второ място във временното класиране с 4, докато Парагвай отпадна от турнира, след като допусна две загуби. Коста Рика има 1 точка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати